***BORSA, ENDEKS, HİSSE, FOREX TEKNİK ANALİZLERİ***ETKİN SOSYAL MEDYA KULLANIM BİLGİLERİ***ÜCRETSİZ ONLINE SEO DERSLERİ***GÜNCEL YAŞAM İÇ VE DIŞ SİYASET DEĞERLENDİRMELERİ***

ABD Erdogan'i Sildi mi


Büyük oranda öyle. 



Aslında bu durum, Erdoğan'ın yaptıklarıyla da doğrudan ilişkili değil. 2001 sonrası oluşan küresel dengeler gereği yükselen ve dengelerin değişmesiyle gözden düşen bir figür gibi değerlendiriyorum. 

Diplomaside semboller önemlidir. Beyzbol spasıyla telefon görüşmesinin servis edilmesi anlamlıdır. Erdoğan'ın son ABD ziyaretinde askeri törenle karşılanması daha anlamlıdır. (Tamamen gözden çıkarılan liderlere yapılan karşılama şeklidir askeri tören) 

Asıl odaklandığım konu, bu el değişikliğinin ülke siciline yukarıda bir önceki yazımda belirttiğim bir "terör destekçisi ülke" kaydı düşürmeden gerçekleşmesi. İşin gittiği yönün cidden şakası yok ve vebali çok ağır.

Akp, kalır mı. AKP olarak kalacağını sanmam (bir iki yıl değil daha uzun vadede elbet). 

Her parti gibi kendi içinde bir koalisyondur AKP. Ana bütünleyici faktör ise liderleri. Bu koalisyonun, liberal, 2. cumhuriyetçi, hatta bazı merkez sağ unsurları çoktan ayrıştılar AKP'den. Ticari anlamda rant beklentisi nedeniyle desteğini sürdüren iş kesiminin desteğinin bu rantın artık bu partiden akmayacağını anladığı anda desteğini kesmesi sürpriz olmaz.

Ana çekirdeği milli görüştür bu partinin ama AKP'ye yönelik bir ideoloji eleştirilerine partililerin verdiği yanıtlara göre, AKP'nin bir ideolojisi yoktur. Milli Görüş ideolojisini SP sürdürmektedir ve bu partiyle adı özdeş olan Erbakan'ın hayattayken AKP lider kadrosuyla ilgili yaptığı değerlendirmeler bellidir, hepsi arşivlerde durur. Dolayısıyla ana çekirdeğine bile yabancılaşmış bir partiden bahsediyoruz.

1950 sonrası AP, DP, ANAP, DYP partilerini düşünün, hiç birinin siyasi ömrü 20'yılı geçmemiştir. Ve birisi çıkıp bana AKP'nin AP, DP, ANAP, DYP'den farklı bir parti olduğunu iddia ederse, onunla bu konuyu tartışabilirim. Dolayısıyla bu kapsamda siyasi ömrünün süresi az çok bellidir. Ha, ne olur, sonrasında sol, sosyalist, devrimci bir parti falan gelmez, yeni gelenin adı BKP olur, ABC olur, mantalite aynı kalır.

Erdoğan'ın yola çıkarken yanına aldığı desteklerden sadece halk desteği kaldı elinde ve ona tüm gücüyle sarılıyor. Halk, gerçekten güçlü bir destek veriyor. Nedenlerini de dilimiz döndüğünce irdeliyoruz bu blogda.

Ancak hatırlamakta fayda var. Menderes, darbeyle devrilmeden çok kısa süre önce meydanlarda yüzbinlere hitap ediyordu. Lakin, İmralı günlerinde yapayalnızdı. Özal, yüzbinlerin milyonların desteğini alıyordu, bugün ismini hatırlayanların sayısı bile azaldı. Buradan, darbe olur vs gibi sonuçlar çıkarılmasını istemem, bence artık böyle bir ihtimal yok.

Netice itibarıyla, zor bir süreç olacak ülkemiz için, en az zararla atlatmak dileklerimle.



Site Haritası için tıklayın

0 yorum:

Google
Bumerang - Yazarkafe

Blog Arşivi

91, "Dokuz", rakamla.

91, "Dokuz", rakamla.